« κεντρική
« νέα

νέα 2005

 
     
 
Νέα
 
Δημοσίευση
 

Η παρουσία μας στον «Αρχάγγελο 2005»

14/09/2005

 

Φίλες και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, δεχτήκαμε την ανακοίνωση από την Πολεμική μας Αεροπορία για τη διοργάνωση της πρώτης του είδους της στην Ελλάδα αεροπορικής επίδειξης «Αρχάγγελος», που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας και θα διαρκέσει 3 μέρες, αρχής γενομένης από τις 16/9.

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου περιλαμβάνουν μεγάλο εύρος έκθεσης αεροπορικών μέσων σε στατική έκθεση αλλά και σε δυναμικές επιδείξεις. Στο air-show λαμβάνουν μέρος και αεροσκάφη και ελικόπτερα από πολεμικές αεροπορίες είκοσι φίλιων χωρών. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι Ιταλοί "Freece Tricolori". Οι Έλληνες αεροπόροι θα εκτελέσουν κατά βάση προσομοιώσεις επιχειρησιακών αποστολών ως σενάρια διαφορετικών απειλών, ενώ τα ξένα πληρώματα θα εκτελέσουν ακροβατικούς ελιγμούς, με μεμονωμένα αεροσκάφη αλλά και σε σχηματισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβασή σας και το πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στη σελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας http://www.haf.gr

Η «Απογείωση», ως σύλλογος που στηρίζει και ενισχύει τέτοιες αεροπορικές επιδείξεις δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή την εκδήλωση. Η παρουσία μελών αλλά και φίλων του Συλλόγου είναι αναμενόμενη, και θα κορυφωθεί την Κυριακή, ημέρα που θα γίνουν και οι δυναμικές επιδείξεις.

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί και να απολαύσουμε όλοι μαζί το εκπληκτικό θέαμα.

Από το ΔΣ

 
   

1η Πανελλήνια Έκθεση Φωτογραφίας Φίλων Αεροπορίας «Οι Έλληνες φωτογραφίζουν αεροπλάνα με πάθος» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

27/04/2005

 

Φίλες και φίλοι,

Η αγάπη μας για τα αεροπλάνα έχει πολλές εκφράσεις. Από την απλή παρακολούθηση και την ιστορική καταγραφή τους σε αρχεία στο πέρασμα του χρόνου, μέχρι την φωτογραφική αποτύπωση των συναισθημάτων που γεννιούνται σε ένα αεροπορικό περιβάλλον.

Αυτήν, την τελευταία έκφραση, ερχόμαστε να κάνουμε γνωστή στον περισσότερο κόσμο που απλά μέχρι σήμερα έχει συνηθίσει να βλέπει το αεροπλάνο ως ένα θαύμα της επιστήμης. Τώρα, δίνουμε την ευκαιρία να γοητευτεί από την αεροπορική ιδέα που πλανάται εκεί πάνω για δεκαετίες και που συναρπάζει εδώ κάτω σαν να μην παρεμβάλλονται χιλιάδες μέτρα.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες, λαμπροί φωτογράφοι μέλη και φίλοι του συλλόγου μας, στο πέρασμα του χρόνου κατέγραψαν στο φακό τους μία ιστορία που για να διηγηθεί στον κόσμο θέλει πολύ περισσότερες από 1000 λέξεις. Οι εικόνες όμως ευτυχώς αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών των σκέψεων, η «Απογείωση» με χαρά σας ανακοινώνει και σας προσκαλεί στην πρώτη της επίσημη δραστηριότητα που περικλείει όλες τις παραπάνω ιδέες σε μία έκθεση φωτογραφίας. Η έκθεση αυτή θα αποτελέσει ορόσημο για την εξάπλωση της αεροπορικής ιδέας στον τόπο μας, αλλά και την απαρχή της ευαισθητοποίησης πάνω στο πάθος πολλών ανθρώπων να καταγράψουν με πληθώρα τρόπων την αεροπορική ιστορία της χώρας.

Ο χώρος της έκθεσης είναι το Κέντρο Τεχνών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 19.30 και η έκθεση θα διαρκέσει 10 μέρες.

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί.

Από το ΔΣ

 
   

Αποτελέσματα εκλογών και ορισμός νέου Δ.Σ.

04/04/2005

 

Αγαπητά μέλη,

Χθες Κυριακή 3-4-2005, η «Απογείωση» πραγματοποίησε την διαδικασία εκλογής των μελών νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Μια διαδικασία που δυνάμωσε την αξία της προσπά8ειας που άρχισε πριν από έναν χρόνο.

Με χαρά είδαμε την πρόθεση των μελών να στηρίξουν αυτό το στοίχημα και να το προχωρήσουν ακόμα πιο μπροστά. Είναι πραγματικά υπέροχο να συμμετέχεις σε μια γιορτή και μια ιδέα, να δίνεις λίγο από τον χρόνο σου για κάτι που έχει ομαδικό σκοπό, να δίνεις από το υστέρημά σου για να υποστηρίξεις αυτό που πιστεύεις και σε γεμίζει σαν προσωπικότητα που αγαπά την αεροπορία. Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Πόσο μάλλον σε αυτή την χώρα. Πόσο μάλλον δε, όταν προσπαθείς να αναδείξεις κάτι τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο σε περιβάλλον δύσκολο. Η συμμετοχή όλων των μελών σε αυτή την γιορτή δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο να κερδιθεί το στοίχημα. Ένα στοίχημα που αποφάσισαν να βάλουν και πολλά νέα μέλη.

Αυτή τη δύναμη καλείται να αξιοποιήσει και το νέο Δ.Σ. που έπειτα από συνεδρίαση, κατείνημε τις 7 θέσεις ως εξής:

Πρόεδρος : Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος
Αντιπρόεδρος : Ηλίας Διακουμάκος
Γενικός Γραμματέας : Κώστας Πάντιος
Ταμίας : Γεράσιμος Σπανάκης
Μέλη: Γιώργος Ηλιόπουλος, Σταύρος Ραφαήλ, Απόστολος Χατζηδήμου

Φιλικά,

Το πρώτο Δ.Σ. της «Απογείωσης»

 
   
Η έγκρισή μας από το Πρωτοδικείο Αθηνών 11/02/2005

 

Φίλες και φίλοι,

Ο Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» είναι και επίσημα πλέον πραγματικότητα.

Όπως μας ενημέρωσε ο δικηγόρος Ερ. Δασκαλάκης που ασχολήθηκε με την υπόθεση, το Πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε το Καταστατικό που είχαμε υποβάλει μαζί με την αίτηση για τη δημιουργία του Συλλόγου και πλέον υφιστάμεθα και επισήμως.

Ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα στήριξη και συμμετοχή όλων.

Φιλικά,

Το προσωρινό ΔΣ της «Απογείωσης»

 

 

 

© Απόστολος Χατζηδήμου

© Γεώργιος Ηλιόπουλος

 
 
 


|
ποιοι είμαστε | νέα | δραστηριότητες | planespotting | gallery | επικοινωνία | σύνδεσμοι | forum μελών |
|
site map | νομικές πληροφορίες - όροι χρήσης |
© 2004-20
13 Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας "Απογείωση"