« κεντρική
« δραστηριότητες 2011

Στην πίστα του αεροδρομίου
"Ελ. Βενιζέλος"

 
     
 

Η "Απογείωση" για πρώτη φορά οργανωμένα
στην πίστα του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας


Αθήνα, "Ελευθέριος Βενιζέλος" (ATH/LGAV)

20 Ιουνίου 2011

Ο Σύλλογος φίλων Αεροπορίας "Απογείωση" σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 μία πραγματικά ιστορικά κομβική εκδήλωση για τα αεροπορικά δεδομένα της Ελλάδας. Έλαβε χώρα η πρώτη οργανωμένη εμπειρία παρακολούθησης αεροσκαφών των μελών του ελληνικού ερασιτεχνικού συλλόγου φίλων της αεροπορίας εντός της πίστας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. 

Η "Απογείωση΄" και τα μέλη της, σαν κύριοι φορείς της ερασιτεχνικής-χομπιστικής  αεροπορικής έκφρασης και παρακολούθησης στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στο χόμπι του planespotting (παρακολούθηση αεροσκαφών) από την δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να εδραιώσουν στο κοινό ένα αρκετά παρεξηγημένο –για την Ελλάδα- χόμπι.

Μετά την τεράστια αποδοχή από τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας και την εμπιστοσύνη της Πολεμικής Αεροπορίας στην πληθώρα των επισκέψεων στις αεροπορικές μονάδες της, ήταν η σειρά του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας να ανοίξει τις πύλες του για να δεχτεί την «Απογείωση».

© Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος

Η 20η Ιουνίου 2011 αποτελεί ένα ορόσημο για το planespotting στην Ελλάδα. Μετά και την επίσημη αναγνώριση του χόμπι μας στην Ελλάδα, τη μεγάλη ιστορική καταγραφή από τους χώρους πλησίον του αεροδρομίου, ο Δ.Α.Α. «Ελευθέριος Βενιζέλος» προστέθηκε στη -σχετικά μικρή ακόμα- λίστα των αεροδρομίων παγκοσμίως που υποστηρίζουν το χόμπι του planespotting με την οργανωμένη πια δυνατότητα παρακολούθησης εντός των χώρων δράσης ενός αεροδρομίου. Ευρωπαϊκά αεροδρόμια όπως το Άμστερνταμ, η Ζυρίχη, το Μάντσεστερ, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη, η Μόσχα, η Φρανκφούρτη κ.α. χρόνια τώρα υποστηρίζουν με τις κινήσεις τους την αεροπορική αυτή έκφραση. Ο ερχομός του συλλόγου «Απογείωση» το 2004, έβαλε μια και καλή την Ελλάδα στο χάρτη των χωρών που αναγνωρίζουν τη σημασία μιας τέτοιας έκφρασης για την προώθηση της αεροπορίας στον τόπο τους.

Τα μέλη της «Απογείωσης», σε συνεργασία με τις αρχές του αεροδρομίου, κατέγραψαν τη μέρα με το μεγαλύτερο αεροπορικό ενδιαφέρον στην Αθήνα (Δευτέρα) από τις 9:00 έως τις 18:00. Η διοργάνωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία χωρίς τη δημιουργία κανενός προβλήματος για το πτητικό έργο και έβαλε τις βάσεις για μία σταθερή συνεργασία που –όπως και στο εξωτερικό- μπορεί να αναβαθμιστεί και σε διεθνές γεγονός, το οποίο θα δώσει στη χώρα μας «πόντους» στον ευρωπαϊκό & παγκόσμιο χάρτη της αεροπορικής έκφρασης και συνεργασίας με τις αεροπορικές κοινότητες. 

Ήδη αεροπορικοί φορείς και εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν γίνει δέκτες της προσφοράς της «Απογείωσης» σε όλα αυτά τα χρόνια δραστηριότητας. Η αεροπορική κοινότητα των φίλων της αεροπορίας στηρίζει και προωθεί την εξάπλωση της αεροπορικής ιδέας και έκφρασης με στόχο την εξοικείωση και ανάδειξή τους σε έναν τόπο που αποτελεί τη γενέτειρα του ίδιου του Ικάρου. Ας δώσουμε σε αυτό τον τόπο επιτέλους την αξία που του ανήκει.

© Γεώργιος Πανταλός

Ο Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» θα ήθελε να ευχαριστήσει τους:
Φιλιππόπουλο Αλέξανδρο (υπάλληλο ΔΑΑ και μέλος του Συλλόγου μας για όλη τη βοήθειά του πριν και κατά τη διάρκεια της ημέρας),
Παπαδοπούλου Ιωάννα (Δντρια Μάρκετινγκ & Δημ. Σχέσεων ΔΑΑ),
Μετσοβίτη Ιωάννη (Διευθυντή Αεροπορικών Υπηρεσιών),
Πατρικάκο Αριστείδη (Προϊστάμενο Λειτουργιών Περιοχής Κίνησης Αεροσκαφών),
Μπελιό Γεώργιο (Διευθυντή Ασφαλείας Αερολιμένα),
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΔΑΑ,

για την συνεργασία και την υποστήριξη μίας πρωτοβουλίας που χρόνια έψαχνε υλοποίηση και που τελικά έδειξε πώς όταν υπάρχει θετική βούληση η πορεία είναι μόνο μπροστά και όχι πίσω.

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη μπορείτε να βρείτε στην ενότητα gallery της ιστοσελίδας μας

 

Απόστολος Χατζηδήμου

 

© Αναστάσιος Ποτόλιας

© Κωνσταντίνος Ζερβός

© Γεράσιμος Σπανάκης

© Απόστολος Χατζηδήμου

© Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος

 

 


|
ποιοι είμαστε | νέα | δραστηριότητες | planespotting | gallery | επικοινωνία | σύνδεσμοι | forum μελών |
|
site map | νομικές πληροφορίες - όροι χρήσης |
© 2004-20
13 Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας "Απογείωση"