« κεντρική
« δραστηριότητες 2007

Αεροπορικό fly-in στον "Ίκαρο"

 
     
 

Η "Απογείωση" στο fly-in
Αεροδρόμιο Ίκαρος, Κωπαίδα
30 Σεπτεμβρίου 2007

 

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε το 4ο ετήσιο πλέον “fly in” στο αεροδρόμιο «Ίκαρος» στην Κωπαιδα. Για το σκοπό αυτό ένωσαν τις δυνάμεις τους η Ελληνική Αεροπορική Ένωση, η Air BP και η εταιρία “AirSafety Aviation” ιδιοκτησία της οποίας είναι το αεροδρόμιο «Ίκαρος». Την πρωτοβουλία αλλά και τον συντονισμό των συμμετεχόντων είχε αναλάβει όπως και τα παρελθόντα έτη, το ηλεκτρονικό newsgroup Hellas GA ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η “11Aviation Publications”. Φυσικά και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο Σύλλογος μας από μια τέτοια γιορτή. 

Η φετινή συνάντηση ήταν μάλλον η ποιο επιτυχημένη όλων αφού συγκεντρώθηκαν πάνω από 60 αεροσκάφη διαφόρων κατηγοριών. Εκατοντάδες ήταν και οι επισκέπτες που κατέκλυσαν τους χώρους του μικρού αεροδρομίου για να δουν από κοντά τις μηχανές αυτές, για να γνωρίσουν άλλους με τα ίδια ενδιαφέροντα και το ίδιο πάθος. Όμως και για μια ευκαιρία να πετάξουν, έστω και για λίγο, με κάποιο από τα αεροσκάφη αυτά αφού οι ιδιοκτήτες και οι χειριστές τους προσέφεραν απλόχερα από τον χρόνο τους, ενώ η AirBP προσέφερε τα καύσιμα, έτσι ώστε το Fly-in να μείνει αξέχαστο σε όσο το δυνατόν περισσοτέρους. Πιστεύουμε ότι ήταν μια αξιέπαινη προσπάθεια και θέτει ένα παράδειγμα προς μίμηση. 

Παράλληλα έλαβε χώρα συζήτηση για τα προβλήματα της Γενικής Αεροπορίας στην χώρα μας με συμμετοχή αρκετών φορέων (νωρίτερα επισκέφθηκε τον χώρο και ο υφυπουργός μεταφορών κ. Καμμένος) αλλά και χειριστών ελαφρών και υπέρ-ελαφρών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. 

 

Ο καλός καιρός αλλά και η… τσίκνα από την ψησταριά που στήθηκε για την περίσταση συνέβαλαν στην εορταστική ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα που δεν μπόρεσε να χαλάσει το μοναδικό συμβάν της ημέρας, η προσγείωση υπέρ-ελαφρού αεροσκάφους χωρίς να είναι το σύστημα προσγείωσης ασφαλισμένο με αποτέλεσμα να συρθεί για λίγα μέτρα στον διάδρομο και να σπάσει η ξύλινη έλικα. Οι δυο επιβαίνοντες βγήκαν μόνοι τους από το σκάφος και το μετέφεραν εκτός διαδρόμου χωρίς τελικά να χρειαστεί η κινητοποίηση των μέσων πυρόσβεσης και διάσωσης που βρίσκονταν σε επιφυλακή για όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά και με αμείωτο ενθουσιασμό μέχρι αργά το απόγευμα οπότε και αποχώρησαν και οι τελευταίοι επισκέπτες. 

Τα μέλη μας που έλαβαν μέρος αποκόμισαν πολύ ενδιαφέρουσες και ευχάριστες εμπειρίες. Από πτήσεις εθισμού που ευγενικά τους παραχωρήθηκαν και πολύ καλές ευκαιρίες για φωτογράφηση μέχρι τις πολύ ενδιαφέρουσες γνωριμίες και επαφές που έγιναν με ανθρώπους του χώρου. 

Το ραντεβού δόθηκε από τώρα για του χρόνου με την ελπίδα να έχουν εξαλειφθεί μέχρι τότε τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο της Γενικής Αεροπορίας αλλά και με την βεβαιότητα ότι το Fly-in 2008 θα είναι ακόμη ποιο επιτυχημένο. 

 
 
 
   
 
 
 
 
 

 

 
 
 

© Κωνσταντίνος Πάντιος

 
 
 
 


|
ποιοι είμαστε | νέα | δραστηριότητες | planespotting | gallery | επικοινωνία | σύνδεσμοι | forum μελών |
|
site map | νομικές πληροφορίες - όροι χρήσης |
© 2004-20
13 Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας "Απογείωση"