« κεντρική
« προηγούμενη

1η Πανελλήνια Έκθεση Φωτογραφίας
του Σ.Φ.Α. "Απογείωση"

 
     
 
η πρόσκληση ο χώρος οι φωτογράφοι  

«Οι Έλληνες φωτογραφίζουν αεροπλάνα με πάθος»
Κέντρο Τεχνών - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Aθήνα
3-14 Ιουνίου 2005
 
 

«Ladies and gentlemen, welcome on board!»

 

   
 

Οι φωτογράφοι

 

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΝΑΤΑΛΙΑ
Πιλότος και φωτογράφος.

Πρωταθλήτρια της αεροπορίας με αδυναμία στα touch & go σε κάθε ελληνικό και ξένο αεροδρόμιο. Καταγράφει τις αεροπορικές της εμπειρίες ανά τον κόσμο μέσα από τον φακό της και την ταλαιπωρημένη βιντεοκάμερά της.

Πνεύμα ανήσυχο και αεικίνητο.

Εκδότης του ελληνικού αεροπορικού περιοδικού "REMOVE BEFORE FLIGHT".

   
ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.

Η αγάπη του για τα αεροπλάνα υπήρξε στο παρελθόν και επαγγελματική του ενασχόληση. Αρθρογράφος στο περιοδικό PHOTONET από το ’97-’04.

Όταν δεν φωτογραφίζει, χορεύει και όταν δεν χορεύει, ταξιδεύει.

Είναι Φωτογράφος.

   
ΖΕΡΒΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

Γεννημένος στην Κέρκυρα το 1954.

Από παιδί μαγεύτηκε με την φωτογραφία που τον οδήγησε μάλιστα τα τελευταία χρόνια στο να κυνηγά και τα αεροπλάνα για να τα απαθανατίσει.

Είναι επιχειρηματίας.

   
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979.

Σ’ εκείνο το ταξίδι για την Βιέννη λίγα χρόνια αργότερα αγάπησε την αεροπορία. Στο κυνήγι ολοένα και νέων αεροπορικών εκφράσεων, η φωτογραφική καταγραφή της αεροπορικής πραγματικότητας είναι ίσως η αγαπημένη του.

Πολύγλωσσος και ταξιδιάρης δεν ξεχνά να ερευνά τα δρομολόγια του πλανήτη Γη.

Είναι χημικός.

   

ΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Η αγάπη του για την αεροπορία έχει ουκ ολίγες εκφάνσεις. Με ειδικότητα στις παγκόσμιες αεροπορικές συμμαχίες, έχει συνεργαστεί με αεροπορικές εταιρίες ενώ έχει στο ενεργητικό του διαλέξεις σε συνέδρια ανά τον κόσμο. Γραμματέας της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης.

Είναι σύμβουλος αερομεταφορών.

   
ΚΕΦΑΛΑΣ ΗΛΙΑΣ

Μακεδόνας στην καταγωγή, αλλά δηλώνει σθεναρά ταξιδιώτης του κόσμου.

Οι γραμμές εκείνων των αεροπλάνων στον ορίζοντα μίας παιδικής ηλικίας τον έκαναν να αφιερώσει τη ζωή του στο κυνήγι τους. Έχει φωτογραφήσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Διαθέτει από τις μεγαλύτερες φωτογραφικές βάσεις δεδομένων του διαδικτύου.

Είναι υπεύθυνος σύνταξης του ελληνικού αεροπορικού περιοδικού "REMOVE BEFORE FLIGHT".

   
ΚΟΝΟΦΑΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1968.

Η θέα του σπιτιού του δίπλα στο αεροδρόμιο τον οδήγησε στο να κλειδώσει τα αεροπλάνα για πάντα στην καρδιά του. Από το ’82 άρχισε να τα κλειδώνει και στον φωτογραφικό του φακό. Η μαγεία της ακρόασης των υπεριπταμένων αεροσκαφών δεν τον εγκαταλείπει ακόμα και στην δουλειά του.

Είναι αργυροχώος και καλλιτέχνης του ασημιού.

   

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Πώς να μην αγαπήσει τα αεροπλάνα όταν αυτά πετούσαν πάνω από το κεφάλι του στην Βούλα. Και δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα που αγαπά. Δηλώνει σιδηροδρομόφιλος και καραβολάτρης.

Είναι ιδιωτικός υπάλληλος.

   

ΛΑΧΤΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΔΑΝΙΗΛ

Έλληνας της διασποράς. Ζει στην Καρλσρούη της Γερμανίας, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να δοκιμάζει κάθε αεροπορική γεύση που τον τριγυρνά εκεί στην καρδιά των αεροπορικών πειρασμών. Με εμπειρία συνεργασίας με αεροπορικές εταιρίες, είναι συνιδρυτής της μεγαλύτερης αεροπορικής ιστοσελίδας για την ελληνική και διεθνή πολιτική αεροπορία: www.airliners.gr.

Είναι Φοιτητής.

   
ΠΑΝΤΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γεννήθηκε το 1969 και η σποτερική του δράση αρχίζει στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Οι πρώτοι φωτογραφικοί πειραματισμοί οδήγησαν σήμερα σε μία από τις καλύτερες αεροπορικές συλλογές. Συνεργάτης του www.airliners.gr και έτοιμος μαζί με τον Ηλία Κεφαλά να εκδώσουν τον «Κατάλογο νηολογίων ελληνικών αεροσκαφών».

Είναι Μουσικός.

   

ΠΑΝΤΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Ο πελαργός προσγειώθηκε για αυτόν το 1976.

Η παιδική χαρά που ήταν κοντά στο αεροδρόμιο είχε πολλά αεροπλάνα και έτσι αναγκάστηκε να τα ακολουθεί για πάντα και επαγγελματικά. Το ενδιαφέρον του ζωηρό για κάθε πετούμενο. Τα αεροπλάνα δε, όταν δεν τα επισκευάζει, τα φωτογραφίζει, τα μελετά και τα αντιγράφει υπό κλίμακα.

Είναι μηχανικός αεροσκαφών.

   
ΠΙΕΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Γεννήθηκε το 1971.

Στα παιδικά χρόνια πηγάζει και η αγάπη του για την αεροπορία και το αεροπλάνο. Με αρχή τον στατικό μοντελισμό περνάει και στην αεροπορική φωτογραφία με στόχο να αρχειοθετήσει & να αποτυπώσει την μαγεία της ιπτάμενης μηχανής. Μέλος της Ένωσης Αεροπορικών Ιστορικών Air-Britain αλλά και λάτρης της τεχνολογίας.

Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα πληροφορικής & marketing.

   
ΡΟΥΣΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Γεννήθηκε το 1972.

Οι επισκέψεις του όμως στην ταράτσα του Δυτικού Αερολιμένα του Ελληνικού τον στιγμάτισαν ανεπιστρεπτί. Λάτρεψε τα αεροπλάνα και είχε την τύχη να τα φωτογραφήσει σε όλο τον κόσμο. Έχει εργαστεί στην Ολυμπιακή Αεροπλοϊα και αυτό του έδωσε την ευκαιρία να ζήσει τα αεροπλάνα από… κοντά.

Το αεροδρόμιο παραμένει «σπίτι» του, όπου και εργάζεται.

   
ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Η αεροπορική εταιρία της ζωής του γεννήθηκε το 1983.

Η προσγείωση κρίθηκε απαραίτητη λόγω σπουδών. Στον ελεύθερο χρόνο του –εκτός από το να κυνηγά αεροπλάνα- επιβιβάζεται στις πτήσεις που προσφέρει η ενασχόληση με τους υπολογιστές, το ιντερνετ, η μουσική και οι φίλοι.

Σπουδάζει Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών.

   

ΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αναγγελία γέννησης το 1983.

Φωτογραφίζοντας οτιδήποτε του προσέλκυε την περιέργεια δεν άργησε να κοιτάξει στον ουρανό για να βρει τελικά το καλύτερο μέρος της γης. Μαζί με την μουσική & του η/υ ψάχνει αφορμές για να δει τον κόσμο από ψηλά. Fly,fly through a troubled sky, up to a new world, shining bright…

Σπουδάζει στο οικονομικό τμήμα του Παν/μίου Αθηνών.

   
ΤΣΙΑΛΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.

Η αγάπη του για τα αεροπλάνα τον οδήγησε στα σύννεφα και του απένειμε την ιδιότητα του πιλότου. Συνεργάστηκε με το περιοδικό «Η ΠΤΗΣΗ» όπου με τα άρθρα και τις φωτογραφίες του υπήρξε εμπνευστής πολλών σύγχρονων φίλων της πολιτικής αεροπορίας.

Είναι χειριστής α/φ από την θέση του συκυβερνήτη στις Ο.Α.

   

ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1978, μόλις 9 χρόνια μακριά από την πρώτη πτήση του αγαπημένου του Boeing 747.

Αγαπάει τα αεροπλάνα από τότε που θυμάται τον εαυτό του, αλλά επίσης θυμάται ότι στον πατέρα του χρωστάει την εκμάθηση της τέχνης της φωτογραφίας. Νοιώθει πιο χαρούμενος από ποτέ που υπάρχουν τόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα που αγαπούν τα αεροπλάνα.

Εργάζεται στο Αεροδρόμιο των Αθηνών.

   
ΧΑΤΖΗΔΗΜΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 γιατί το αεροπλάνο είχε καθυστέρηση.

Ζωγράφισε αεροπλάνο πριν καν να το δει ζωντανά. Όταν το είδε όμως συμπέρανε ότι είχε το σωστό DNA. Εκτός της φωτογραφίας, έχει σαν χόμπι το να εισαγάγει τους ανθρώπους στον κόσμο της αεροπορίας με οποιοδήποτε τίμημα. Ταξιδιώτης του κόσμου που εδρεύει πια στον Ομφαλό της Γης.

Είναι επικοινωνιολόγος.

 
 


|
ποιοι είμαστε | νέα | δραστηριότητες | planespotting | gallery | επικοινωνία | σύνδεσμοι | forum μελών |
|
site map | νομικές πληροφορίες - όροι χρήσης |
© 2004-20
13 Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας "Απογείωση"